Tillverkarvägen 20, 187 66 Täby

Stolar för aktivt sittande

Stärk kroppen när du sitter!

Vid aktivt sittande rör vi oss hela tiden utan att tänka på det. Framför allt rygg och magmuskler används i en rörelse som liknar den som när vi går eller springer. Resultatet blir att vi tränar våra muskler under dagen när vi sitter framför datorn.

Swopper

LÅTER KROPPEN JOBBA
Alla ergonomer, sjukgymnaster och läkare säger att långvarig statisk belastning inte är bra för kroppen. Man rekommenderar starkt regelbunden rörelse, t ex pausgympa, omväxlande stå och sitta vid arbetsplatsen och liknande. Swopper eliminerar den statiska belastningen och gör att kroppen håller balansen själv.

RÖR SIG I TRE DIMENSIONER
Många kontorsstolar kan röra sig framåt/bakåt och höjas och sänkas. Swopper är helt unik i att den rör sig i tre dimensioner! Detta motverkar de smärttillstånd som kan uppkomma när du sitter på en vanlig kontorsstol.

ÖKAR VÄLBEFINNANDET
När du sitter på en Swopper blir din rygg starkare och du får pausgympa flera gånger per dagen utan att du tänker på det. Du tänker också klarare tack vare den ökade cirkulationen i kroppen och hjärnan!

SÅ HÄR FUNKAR DEN

Med en ställbar fjäder i botten kan Swopper röra sig upp och ner i en mjuk rörelse. Du bestämmer själv hårdheten i både höjd och sidled. När du lutar dig så följer Swopper med tack vare att den är ledad längst nere vid golvet vilket bidrar till att hålla din ryggrad rak i alla lägen. Sitsen kan också höjas och sänkas med ett enkelt handgrepp.

Lär dig ställa in din Swopper genom denna video (framtagen av den amerikanska Swopper-återförsäljaren Via Seating, Inc.).

Med en vanlig kontorsstol tvingas din kropp anpassa sig till stolen men med en Swopper får du en naturligt rak ryggrad och stolen följer med i dina rörelser.

STÅ ELLER SITT – DU VÄLJER SJÄLV!
Muvman är den perfekta stolen för dig som insett vikten av att växla mellan att sitta högt och lågt. Med sin långa slaglängd ger Muvman både aktivt sittande och aktivt ståstöd. Den aktiva fjädringen justerar automatiskt lutningen så att du alltid sitter med rak rygg och bra hållning.

BÄST FÖR RYGGEN
Muvman känner hur din tyngdpunkt flyttar sig och följer dina rörelser framåt-bakåt och i sidled. Det blir nästan omöjligt att sitta med böjd rygg och Muvman hjälper till att stärka den viktiga bål- och ryggmuskulaturen.

PASSAR IN ÖVERALLT
Vare sig du skriver på en roman eller behöver ett ståstöd i verksta’n eller hänger i baren passar Muvman in. Tack vare låg vikt och bekvämt handtag tar du med dig Muvman överallt.

Så här fungerar den

Justerbar höjd mellan 51 och 84 cm ger en optimal arbetsställning för de flesta kroppslängder vid sitt- och ståbord. Det är särskilt praktiskt när flera personer vill (eller måste) dela på en Muvman. Det praktiska handtaget kombinerat med låg vikt gör din Muvman i högsta grad mobil och den passar lika bra överallt där det finns höj- och sänkbara skrivbord, i receptionen, vid kassan i butiken och för aktiva och effektiva möten i konferensrummet.

Muvman

3Dee

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR!
Mer rörelse på kontoret och samtidigt en maximal komfort. Det unika 3D-konceptet stimulerar en rörelse i tre dimensioner. Principen är lika enkel som genial: Stolen följer kroppens rörelser och inte tvärtom.

AKTIV I TRE DIMENSIONER
Den aktiva kontorsstolen 3Dee är den första av sitt slag och resultatet av omfattande utveckling och design. Det bekväma ryggstödet är unikt för en en aktiv stol. Dess 3D rörelser anpassar sig efter din kropp och ger dig mer välmående, energi och stimulans i kombination med komfort.

UTAN KOMPROMISSER
För den som inte vill kompromissa med sin hälsa och söker en aktiv kontorsstol finns det inga alternativ. 3Dee är rörlig men samtidigt avslappnande och har en design som inte skäms för sig.

SÅ HÄR FUNKAR DEN

Eftersom 3Dee följer rörelserna hos den sittande kan man sitta med
rak rygg. Frekvent byte av kroppshållning stärker din rygg och håller musklerna
i form.

Motiverande: Den patenterade 3D-Teknologin består av den utomordentliga
3D-rörelsekopplingen i fotkrysset och i fjädern som stimulerar och utför
harmoniska 3D-rörelser. Detta stimulerar blodcirkulation och bidrar till ökad
prestationsförmåga.

Avslappnande: Ryggstödet med patenterad lamellteknologi och fysiologiskt
format ryggstöd med dämpning ger stöd utan att begränsa rörelsefriheten.
Svankstödet och spänningen i ryggstödet kan justeras individuellt.

Övrigt: Den intelligenta sitsen är något konvex, klädd med ventilerande flera zoner
integralskum och utrustad med flexzone® teknologin. För ett friskt sitt
klimat och optimal sittkomfort utan tryckpunkter.

Med en vanlig kontorsstol tvingas din kropp att anpassa sig till stolen men med en 3Dee får du en naturligt rak ryggrad och stolen följer med i dina rörelser.