Tillverkarvägen 20, 187 66 Täby

”Medarbetaren kunde ställa in sin operation”

Han hade uppdraget att förnya kontorsytor och skapa en modern arbetsplats ur flera aspekter. Nu har han snart infört dynamiska skrivbord på samtliga kontor.

– Det är slut på gamla tider med äggklocka, stretchövningar och gummiband. Ja, hur ofta gjorde man de där stretchövningarna förresten. Med de nya dynamiska skrivborden rör sig axlar och armar av sig själv. De gör ju det utan att man ens märker det, säger Dexter Vikingsson, projektledare på fackförbundet Vision.

Under en rundvandring på möbelmässan i Stockholm stannade han nyfiket vid en liten monter med den nya innovationen Dynadesk.

– Jag förstod först inte funktionen. Men när jag fått det förklarat för mig lät jag våra medarbetare testa. Och alla har mått bra och fortsatt använda dem. En medarbetare hade så svåra problem med nacke och axlar att det var planerat för operation. Efter tre veckor med Dynadesk ställde hen in operationen. Det var nog där och då jag blev helt såld på produkten.

Som projektledare kan han inte bara gå på känsla utan behöver evidens bakom inköp och val av produkter.

– När jag fick se den första forskningsrapporten om effekterna av Dynadesk så kändes det riktigt bra och klockrent. Vi har gjort om fyra kontor nu och ska fortsätta med två till.

De nya arbetsytorna är indelade i olika zoner. Ett lugnt, grönt område, ett lite mer aktivt med rött och rosa. Och här har han valt skrivbordsskivor i motsvarande färger.

– Det är en rolig inredningsdetalj. Jag försökte förresten även uppgradera mitt eget hemmakontor med ett vanligt höj- och sänkbart skrivbord och en bättre stol men det blir ändå inte samma sak. Det är mycket skönare att stå eller sitta vid ett Dynadesk. Det blir mindre spänningar i axlar och nacke. Det får bli ett Dynadesk hemma också. Frågan är om det ska vara grönt, rött, blått eller rosa…

Leave a comment